Een greep uit onze rijkgevulde geschiedenis ...

September 2023

Deelname aan de Hoegaardse Kunstroute met optreden in de St. Ermelindiskerk van Meldert.

Maart 2023

Na de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië gaf Jubilate een benefietconcert ten voordele van de slachtoffers, in de bomvolle St. Pieterskerk van Vissenaken, met het project “Van nergens en overal”.

September 2022

Deelname aan de Hoegaardse Kunstroute, met een optreden in de St. Gorgoniuskerk van Hoegaarden.

2020

In 2020 waren we, begin maart, klaar om met een aantal koren uit de ruime omgeving van Leuven en het orkest Frascati o.l.v. Kris Stroobants, het werk “The armed man, a mass for peace” op podium te brengen.  De corona-pandemie stak stokken in de wielen.

2019

Het lenteconcert in de St. Franciscuskerk van Heverlee samen met de koren Blij Rondeel en Dissonant.

Maart 2018

Concert “O wondere wereld” in een samenwerking met Fotoclub Reflex.

September 2018

Deelname aan het openluchtconcert naar aanleiding van de 100ste verjaardag van het einde van wereldoorlog 1, op de Grote Markt van Tienen samen met de harmonieën en de andere koren uit Tienen.

2018

Na onze verhuis van Kumtich naar Vissenaken werd beslist dat Jubilate jaarlijks de misvieringen van Pasen, Allerheiligen en Kerstmis zal opluisteren in de St. Pieterskerk van Vissenaken.

2017

Woonzorgcentra-tournée. We zongen voor de mensen van d’Eycken Brug (Bierbeek), Sorgfliet (Linter) en Keienhof(Kumtich).

2016

In 2016 werd Jubilate 40 jaar oud. We zongen met de harmonie Onze Taal een filmconcert in de Manège in Tienen.

Mei 2016

Concert met film- en musicalmuziek, samen met de band Cinema Musica.

December 2016

Kerstconcert in samenwerking met het gemengd koor ’t Violierken (o.l.v. Ben Wijnants) in Kumtichen Oplinter.

2015

Paasconcert “Op weg naar Pasen” met de zelden uitgevoerde “Paasmis” van Frans De Meyer. Solisten waren Hilde Leuridan (sopraan), Frie Delande (alt), Maarten Corten(tenor) en Gary Biebaut (bas). Aan het orgel: Tom Aerden.

2014

Concert rond Ierse muziek, samen met de harmonie Crescendo (o.l.v. Steven Jacques) in de Manège van Tienen.

2011

Op de dag van Allerzielen zongen we in de O.L.V.-kerk (abdijkerk) van Vlierbeek (Kessel-Lo) een benefietconcert met het ‘Requiem’ van Gabriël Fauré. Het publiek in de bomvolle kerk verraste ons na de laatste noten van het Requiem met een staande ovatie.

2010

Samen met het Tiens Renaissancekoor zongen we het ‘Stabat Mater’ van Josef Rheinberger. Aan het orgel: Tom Aerden. Muzikale leiding: Albert Nassen. Het concert ging door in de kerk van Landen.

2009

Volksliedconcert in Kumtich en in Korbeek-Lo, samen met onze naamgenoot Jubilate uit Korbeek-Lo (o.l.v. Marcel Petré). Muzikale gast was Willy Jean-Pierre uit Vertrijk(accordeon).

December 2008

Kerstconcert in de St. Gilliskerk van Kumtichen de St. Pieterskerk van Vissenaken, samen met Cantate Domino uit Vissenaken, Tilika (blokfluitensemble), Tom Aerden (orgel) en Leah Genou (poëzie).

November 2007

Herfstconcert in samenwerking met het Melderts Jeugdkoor, in de St. Gilliskerk van Kumtich en de St. Ermelindiskerk van Meldert (Hoegaarden). Beide koren onder leiding van Greet Duerinckx. Gasten waren Tom Aerden(orgel), Kasper Baele (hobo en blokfluit), Arnout Malfliet(bas), Jan Vanvuchelen (gitaar).

Maart 2005

Concert in Valkenswaard.

Augustus 2005

“Missa Pro Pace” van Daniele Carnevali, samen met de harmonie Onze Taal, naar aanleiding van de aanstelling van Marcel Struyf als pastoor in Kumtich.

Mei 2004

‘Stabat Mater’ van Josef Rheinberger, samen met het koor “Singhet ende Weset Vro” uit Landen. In oktober van hetzelfde jaar werd dit werk opnieuw uitgevoerd, deze keer met het Tiens Renaissancekoor.

December 2004

Uitvoering van  de Kerst- en Nieuwjaarssuite van Juliaan Wilmots; samen met 5 andere koren en een instrumentaal ensemble.

December 2000

Kerstconcert in Kumtich, samen met het TiensRenaissancekoor en het vocaal ensemble Triovania.

December 2000

Koorweekend in Praag voor deelname aan het “10de Internationale Korenfestival van de advent- en kerstmuziek”. Bij uitreiking van de Peter Eben’s Price kreeg Jubilate een “Bronzen Vermelding” in de categorie “kleine koren”.

1998

Kerstconcert onder leiding van Bart Ipers. Muzikale gasten: het Wit-Russisch orkestje “Krasavik”.

1995-1996

Medewerking van Jubilate aan de CD “Lieve Vrouwe van ons Land”, samen met 32 andere koren. Jubilate stond onder leiding van Ludo Taes.

1991

Kerstconcert o.l.v. Tanja Sempels.

1987

Kerstconcert in de door brand beschadigde St. Gilliskerk van Kumtich, onder leiding van Eric Noë.

1984

Optreden voor de BRT in het programma K.T.R.C.

1981

Kerstconcert in samenwerking met het koor ’t Violierken(o.l.v. Lou Van Cleynenbreughel) en de fanfare van Drieslintero.l.v. A. Vanderhoeft.

1976

Oprichting van Jubilate, toen nog “Parochiaal Gemengd Zangkoor St. Gillis”, met als eerste dirigent Louis Kinnaer.